Obertura discreta al saló

Un espai que mira a l’art

El disseny d’aquesta cuina es planteja des de la integració al conjunt de l’arquitectura del pis. Així, tenint molt present el projecte de l’arquitecte Damián Ribas per a la resta de l’habitatge i els gustos del client, molt vinculat al col·leccionisme i la consultoria artística, es pensa en un espai obert al saló per a convertir aquest binomi en el nucli de la vida familiar i social. Amb criteri sobri i minimalista, s’opta per una distribució funcional, combinant la laca blanca mat en perímetre amb l’acer inoxidable per a la zona de columnes i la majestuosa illa central, coronada per una barra de fusta massissa feta a mida que dialoga amb el parquet del terra.

La zona de cocció amb placa d’inducció total de Gaggenau i teppanyaki queda presentada a la paret, cosa que permet dirigir millor fums i olors cap a la campana integrada al sostre, assegurant així tota la discreció en el procés de preparació d’aliments. El plafó frontal va folrat amb Corian per a una major facilitat de neteja i el rentavaixelles es troba al costat de la zona d’aigües principal. L’illa disposa d’un segon punt d’aigua de suport.

A la zona de columnes, oculta des del saló, frigorífics, forns i conservador de vins completen els grans electrodomèstics; els petits s’amaguen a la persiana habilitada com a office al costat dels focs. D’aquesta manera, amb l’illa com a peça exempta i pensant en optimitzar l’espai, es confereix a la cuina un cert toc museístic que harmonitza amb la personalitat de l’habitatge. És així com el treball de Vertex culmina en cada projecte, fent èmfasi en les persones i els seus interessos, pensant en cada detall i posant al servei de les necessitats del client tota la seva experiència i mestria.