Rehabilitar una finca al centro de Barcelona

Reforma integral d'un edifici antic

Fer la reforma integral d’un edifici antic sempre és un repte. Fer-ho quan es tracta de rehabilitar una finca que abans era el d’estable, ho és encara més. La Vaqueria és un dels projectes en els quals VERTEX més ha gaudit gràcies a la seva enorme versatilitat i a la gran personalitat dels seus propietaris. Amb l’arquitecte francès Marc Mazeres com a responsable de l’obra i propietari, VERTEX va dur a terme tot el procés de rehabilitació, així com la construcció de determinats objectes i solucions arquitectòniques.

“Buscàvem el contrast entre materials. La pedra, el metall, el maó, la fusta de les bigues… La casa té així un ritme molt fort”, no explica *Mazeres en mostrar-nos els 270 metres quadrats d’un projecte en el qual la lluminositat i les habitacions a diferents altures estan perfectament equilibrades. “La llum era el principal repte de l’obra, em vaig passar venint a diverses hores del dia alguns mesos per aconseguir entendre com podia dirigir-la a través dels volums”.

“Volíem mostrar que l’estructura funciona i que es vegi com succeeix cada cosa”, ens comenta a l’hora d’explicar com la rehabilitació de la finca deixa a la vista no només les bigues antigues sinó també les noves o, fins i tot, l’estructura metàl·lica a certes habitacions com la cuina o el dormitori principal. Mà a mà amb Mazeres per definir cada detall, a VERTEX ens vam comprometre creativament en aquest projecte donant forma a solucions com l’escala metàl·lica gairebé suspesa, la xemeneia feta amb planxes de ferro en brut o les diferents claraboies que omplen de llum els banys petits.